SKŁADNIKI:
GRZANKI
PRZYGOTOWANIE
Dynię umyć, pokroić na ćwiartki, a następnie usunąć pestki oraz obrać ze skóry. Pokroić w kostkę i odważyć. W dużym garnku na oleju zeszklić pokrojoną w kostkę cebulę. Dodać drobno starty obrany imbir oraz czosnek. Wymieszać i podsmażyć ok 5 min. Dodać obraną i pokrojoną na cienkie plasterki marchewkę, obrany i pokrojony w kostkę ziemniak oraz pokrojoną w kostkę paprykę. Mieszając co chwilę smażyć przez ok. 4 minuty. W razie potrzeby podlać małą ilością bulionu gdyby składniki przywierały do dna. Dodać dynię oraz chili, następnie wlać bulion i zagotować. Gotować pod pokrywą przez ok. 10 - 15 minut do miękkości warzyw. Doprawić solą i zmiksować ze jogurtem. Podawać z grzankami i pestkami dyni.
GRZANKI
Na suchą patelnię włożyć pokrojoną w kostkę bagietkę, podgrzewać w międzyczasie od czasu do czasu zamieszać, aż pieczywo lekko się zrumieni. Zmniejszyć ogień pod patelnią i dodać pokrojone masło, wymieszać je z bułką.