Smażony makaron z tofu

Smaony-makaron-z-tofu
Składniki: 100 g makaronu ryżowego 1 łyżka oleju roślinnego 1 ząbek czosnku 3 łyżeczki startego świeżego imbiru garść groszku cukrowego kilka różyczek brokuła liście szpinaku 100 g pokrojonego tofu 5 łyżek sosu sojowego 1 łyżeczka posiekanego chili 2 łyżeczki oleju sezamowego limonka lub cytryna Przygotowanie: Makaron ugotować, odcedzić i przelać z...
Czytaj dalej

Grzanki z gruszką, serem pleśniowym i orzechami włoskimi

Grzanki-z-gruszk
Składniki: 3 plastry sera z niebieską pleśnią 3 kromki chleba pełnoziarnistego masło 2 łyżki orzechów włoskich 1 łyżka miodu 1/2 gruszki bazylia świeżo zmielony czarny pieprz Przygotowanie: Ser pleśniowy wyjąć wcześniej z lodówki aby zmiękł. Chleb opiec w opiekaczu lub piekar­niku na wysokiej półce (wystarczy niecała minuta). Posmarować masłem. Orz...
Czytaj dalej

Risotto z borowikami

Risotto-z-borowikami
Składniki: 20 g borowików suszonych ⅔ szklanki ryżu arborio ½ szklanki białego wina 1 szalotka 2 ząbki czosnki ½ pęczka natki pietruszki około 400 ml bulionu warzywnego 1 łyżka oliwy z oliwek + 2 łyżki masła 3 łyżki tartego parmezanu + odrobina do posypania dania Przygotowanie: Grzyby namocz w chłodnej wodzie przez około ½ godziny. Odsącz je na sit...
Czytaj dalej

Papryka faszerowana kaszą jaglaną i warzywami

Papryka-faszerowana
Składniki: 4 czerwone papryki ½ szklanki suchej kaszy jaglanej 1 łyżka oliwy 1 duża cebula 2 ząbki czosnku 1 łyżeczka kurkumy 1 łyżeczka słodkiej papryki, 1 łyżeczka kminu rzymskiego 1 łyżeczka suszonego oregano 1 papryczka chili 1 cukinia 1 puszka pomidorów krojonych natka pietruszki Przygotowanie: Papryki przekrój na połówki, oczyść, wrzuć do wrz...
Czytaj dalej

Zupa dyniowa z kurkami

zupa-dyniowa_1
Składniki: 1 kg dyni 5 dag parmezanu garść kurek 5 gałązek świeżego rozmarynu 4 ząbki czosnku 3 łyżki oliwy 1 cebula ½ szklanki śmietany 2 szklanki bulionu warzywnego sól, pieprz, gałka muszkatołowa do dekoracji: świeży rozmaryn natka pietruszki Przygotowanie: Kurki dokładnie umyć, potem dusić na maśle do zrumienienia i miękkości. Dynie pokroić, oc...
Czytaj dalej
Do wszechobecnej reklamy piwa zdążyliśmy się już przyzwyczaić. Gdzie się obejrzeć, napotykamy komunikat – piwo gasi pragnienie, integruje, bawi, relaksuje i świetnie smakuje. W pow...
2285 Odsłony
Składniki: 1 awokado 2 małe jajka sól, pieprz kilka kropel cytryny proponowane dodatki: pomidorki koktajlowe owoce np. granatu, mandarynki ser mozzarella rukola, rzerzucha szynkaPr...
2120 Odsłony
Wraz z wiekiem spędzamy coraz więcej czasu w domu, siedząc przed telewizorem czy na kanapie z ulubioną książką w ręku. Do prawidłowego funkcjonowania organizmu potrzebny jest nie t...
2010 Odsłony
Kaja Grąbczewska – joginka, kulturoznawczyni, nauczycielka Asthanga jogi. Ukończyła renomowany kurs nauczycielski Ashtanga Vinyasa Yoga z Barbarą Lipską Larsen i Mateuszem Dekerem....
1565 Odsłony
Dlaczego zacząłeś ćwiczyć tai-chi? To wynik zaszczepionych jeszcze w dzieciństwie zainteresowań filo­zofią Wschodu oraz azjatyckimi sztukami walki. Pierwszy nieani­mowany fil...
1543 Odsłony
​ Problem żylaków kończyn dolnych dotyczy wielu osób, w tym kobiet. Są to poszerzenia żył powierzch­niowych przybierające postać wężowatych sznurów, splotów lub kłębków, którym tow...
1400 Odsłony
PROGRAM PROWADZONY PRZEZ CENTRALĘ FARMACEUTYCZNĄ CEFARM SA  logotype cefarm